Lazer Epilasyon Yan Etkileri


Epilasyonda kullanılan lazerler kıl kökünde ve derinin üst tabasında bulunan melanin pigmentini hedef alırlar.Melanin pigmenti,deriye ve kıla renk veren bir maddedir.Bu madde ne kadar fazlaysa lazer epilasyonun yanıtı okadar artar.Yani koyu bir kıla sahipseniz alacağınız sonuçta o kadar iyi olacaktır.Lazer, melanin pigmentini hedef aldığı için diğer organlarımıza zarar vermez, deri ve göz dışında melanin pigmenti bulunmaz.Bu nedenle lazerin iç organlara zarar vermesi gibi bir şey söz konusu değildir.Artı lazerlerin dalga boyları; alexandrite lazerin dalga boyu 755 nm(nanometre),diot lazerin 800 nm, endiak lazerin 1064 nm dalga boyuna sahiptir.Dalga boyları derinin orta tabakasına veya endiak lazer için söylersek eğer biraz daha yağ dokusuna kadar işleyebilir.Yani deriden daha alt tabakalara inmesi söz konusu değildir.
Bayanların en çok sorduğu soru ise lazer yaptırırsam kısırlık olur mu veya yumurtalıklarıma zarar verir mi? Böyle bir şey söz konusu değildir.Yirmi yıldır lazer epilasyon uygulanmaktadır ve herhangi bir kanserojen etkisi veya ciddi  bir  yan etki görülmemiştir.
Görülecek yan etkiler sadece derinin üst tabakasıyla sınırlı olup, yanık ve lekelenmeler gibi yan etkiler görülür. Bunlarda en fazla 1-2 yıl içerisinde derinin üst tabakası yenilendiği için atılacaktır ve kalıcı bir yan etki kalmayacaktır.

Yorumlar