Göz Altı Morlukları Nedenleri ve Nasıl Giderilir


Göz altı morluklarının tam nedenini bulmak çok zordur.Buna neden olabilecek ellinin üzerinde hastalık bulunmakta olduğundan bu öneriler diğerleri içindir.Göz altı morluğunun bilinen yaygın nedenleri,göz altı derisi pigmentlerinin artması sonucu kahverengileşmesi, göz altı derisinin yapısal olarak ince olması nedeni ile alttaki damarların görünmesi veya damarların genişlemesi,yaşa bağlı olarak göz altlarının sarkarak gölgelenmeye neden olması veya alerjik reaksiyona bağlı olarak kaşıntı sonucu tahribat.Aynı zamanda göz altı morluğunuzun sebebi genetik olabilir.Esmer tenlilerde Hindistan,Pakistan gibi ülkelerde örneğin göz altı morluğu herkeste olan birşeydir.Bunun tamamen yok edilmesi mümkün değildir,sadece kozmetiklerle yok edilebilir.Uzun süre bilgisayar ekranına bakmak veya televizyon izlemek gözleri yoracağından kesinlikle göz altı morluklarına sebep olur.Özellikle parlak ışıklı bilgisayar ekranına yakından bakmak.
Az uyumak: Kimine 4 saat yeterken kimine 10 saat anca yeter.O yüzden herkesin kendi ihtiyacı kadar uykusunu alması çok önemlidir.Göz altı morluklarının en büyük sebeplerinden bir tanesi uykusuzluktur.
Az su içmek: Vücut suzuz kaldığında ve yorgun düştüğünde göz altlarına yansır.Kişiden kişiye bu ihtiyaç değişsede,ortalama olarak erkeklerin 13 bardak bayanların ise günde 9 bardak su içmeleri gerekmektedir.
Sigara dumanı: Ciltte ve aynı zamanda gözde kuruma yaptığından morluğa sebep olur.Sigarayı bırakmaya çalışın ve içilen ortamlarda da fazla durmamaya çalışın.
Fazla alkol tüketimi alkol kılcal damarları genişlettiğinden deride geniş damarlar morluk olarak görülebilir.Alkolü az tüketin ve alkol aldığınızda bol bol su için.
Tuz(sodyum): Sodyum damarları genişletir.Böylece genişleyen damarlar morluk olarak görülür.Hazır gıdalarda bolca bulunur.Bu yüzden tuzu ve hazır gıdaları az tüketin.
İşte size evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler;
Soğuk Kompres: Temiz bir bezi ya da makyaj pamuklarını soğuk buzlu suyla ıslatın,elinizle dikkatlice sıkın ve gözlerinize kompres yapın. 5 ile 10 dakikalık kompresler  göz altı morluğunuzun azalmasına yardımcı olacaktır.
Taze dilimlenmiş Soğuk salatalık veya Patates rendeleri: Salatalıkları veya patatesleri dolapta biraz soğuttuktan sonra gözlerinizin altında 10 dk beklettikten sonra gözlerinizin morluğunu azaldığını fark edeceksiniz.
Bol sebze ve meyve üzüm çekirdeği ekstresi: Bol sebze ve meyve üzüm çekirdeği tüketin.Sebzelerde bulunan A,C ve E vitamini alt cilt dokumuza yararlıdır.Özellikle C Vitamini kolajen üretimi sağlar.Kolajen cilt altı dokumuzda olduğu gibi damarlarda da bulunur.Üzüm çekirdeği ekstresi de çok iyi bir antioksidandır.Toksinleri atmanızı sağlar.
Çay: Göz altı morluğuna iyi gelen en iyi çözümlerden bir tanesidir.Demlediğiniz çay poşetlerini atmayınız 15 dk dinlendiriniz.
Masaj: Günde bir kaç kere uygulayabileceğiniz bu masaj göz altı morluklarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.Aynı zamanda makyaj öncesinde de uygulayabilirsiniz.Parmaklarınızla gözünüzün altındaki kemikleri yoklayın.Kemiklerin iç tarafına doğru parmaklarınızı bastırın,basıp-çekerek yaklaşık 10 kere bunu uygulayarak göz altı morluklarınızın azalmasına yardımcı olacaksınız.Aynı zamanda gözünüzün üstündeki kemiklerinize de bunu uygulayabilirsiniz.

Yorumlar