Zayıflamada Suyun Etkisi

Zayıflamaya mı çalışıyorsunuz? Yapılan araştırmalara göre, kilo problemi olan insanlar yeterince su içmiyor ve kilo vermede zorlanıyor. İşte size su içerek zayıflamanın yolları..


1- Su iştahı azaltır
Zayıflamaya mı çalışıyorsunuz? Yapılan araştırmalara göre, kilo problemi olan insanlar yeterince su içmiyor ve kilo vermede zorlanıyor. İşte size su içerek zayıflamanın yolları...

2- Su kolestrolü düşürür
Suyun kolestrol üzerinde çok büyük etkisi vardır ve kolestrol seviyesini düşürür. Böylece daha hızlı kilo verirsiniz.

3- Su kaslarınızı forma sokar
Kaslarınız susuz kalırsa, ne kadar spor yaparsanız yapın formunu kaybeder. Su alımınızı arttırırsanız farkı görürsünüz.

4- Su sindirim için geçerlidir
Sindirim sisteminin çalışması için her gün vücudun taze suya ihtiyacı vardır ve yeterli su almazsanız kendinizi şişmiş ve yorgun hissedersiniz.

5- Su karaciğerinizin düzgün çalışmasını sağlar
Karaciğer, yağ yakan bir organdır ve kilo verirken düzgün çalışması önemlidir. Düzgün çalışması için de bol suya ihtiyacı vardır. Yeterince su içmezseniz, karaciğeriniz yağ depolar.

6- Su, sindirim sistemi problemlerine iyi gelir
Eğer sindirim sorunu yaşıyorsanız, birkaç bardak su için. Sisteminiz tekrar çalışmaya başlayacaktır çünkü susuzluk, bütün sistemin durmasına neden olur.

7- Yeterli miktarda su içmemek, vücudun su tutmasına neden olur
Eğer yeterince su içmezseniz, vücudunuz mevcut suyu tutar ve kilonuz artar. Vücudunuzda da şişlik olacağı için olduğunuzdan kilolu görünürsünüz.

8- Su ile açlık ve susuzluğu karıştırmazsınız
Aslında susuzluk çekerken, kendinizi aç hissetmeniz mümkündür.

9- Su cildinizi nemlendirir. Daha ışıltılı ve daha esnek bir cildiniz olur.
Mankenler, ciltlerinin nemli ve güzel görünmesi için günde yaklaşık iki litre su içer. Kilo verdiğinizde cildinizde bir sürü değişiklik olur ve bunun için sıvıya ihtiyacınız vardır.

10- Su vücudunuzdaki toksinleri atar
Kilo vermek istiyorsanız sağlıklı olmalısınız. Su içmek de en basit çözümlerde birisidir. Vücudunuzdaki toksinleri temizler ve vücudunuzu daha temiz ve sağlıklı kılar. Böylece vücudunuz dengesini sağlar ve şekle girersiniz.
Kaynak:hthayat.com

Yorumlar