Bitki Çaylarını Nasıl Hazırlamalıyız?

By 16:32

Bitki çayları en sık kullandığımız bitkisel ürünlerden. Ancak bitki çaylarını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Çayların tedavi edici etkisini artırabilirsiniz.

Bitki çayları en sık kullandığımız bitkisel ürünlerden. Ancak bitki çaylarını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Çayların tedavi edici etkisini artırabilirsiniz.
İlaç yapımında da kullanılan bitkiler, doğal şifa kaynakları.
     
     Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı.
   
     Suyunuzu kaynattıktan sonra bir-iki dakika dinlendirin.
     Porselen bir demliğe önce, çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin.
   
     Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir.
     Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir.
     Kök bitkilerden çay yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz. 

You Might Also Like

0 yorum